PROGRAMEAZA O CONSULTATIE GRATIS

  Indice de Masa Corporala

  Obezitea este definita ca: o crestere in greutatea totala corporala, cu mai mult de 20% din greutatea ideala a fiecarui individ.

  Aceasta crestere se masoara in functie de parametrii fiecaruia dintre noi, fiind cunoscut ca Indice de Masa Corporala (IMC).
  Obezitatea poate fi o forma nedorita din punct de vedere estetic, dar, este si o problema medicala extrem de serioasa.

  Procentul pacientilor cu probleme de greutate este in crestere la nivel mondial!

  Procentul pacientilor cu probleme de greutate este in crestere la nivel mondial!

  In general, pacientii obezi au o speranta de viata mai scurta, suferind mai devreme, mai des si mai sever de un numar mai ridicat de afectiuni, fata de persoanele din aceeasi grupa de varsta, care sunt normo- ponderale. Obezitatea este asociata cu deteriorarea premature a tensiunii cardio-vasculare sau diabet.

  Tratamentul obezitatii are 2 mari obiective: indepartarea factorilor care cauzeaza cresterea incontrolabila in greutate- ceea ce este extrem de greu daca aceste cauze sunt de ordin emotional si psihologic- si respectiv, renuntarea la surplusul in greutate- prin reducerea aportului alimentar.

  Ce facem atunci cand dietele sau sportul nu functioneaza?

  Operatiile bariatrice se realizeaza cand dieta si exercitiul nu au functionat, sau cand greutatea ridicata poate sa it idea probleme grave de sanatate. Anumite proceduri limiteaza cantitatea de mancare care se poate manca, in timp ce alte proceduri au ca mecanism de actiune reducerea capacitatii corpului de a absorbi nutrienti. Chirurgia bariatrica este una din metodele cele mai utilizate in lumea chirurgicala.

  Categorii de tratamente de obezitate:

  Botox Gastric

  Botoxul stomacal este o injectie care se aplica strica de catre medicul cu competente bariatrice. Pacientii tinta sunt cei fara un surplus mare de greutate, neffind considerati obezi.

  Este o metoda care isi propune ca pacientul sa slabeasca aproximativ 10% din totalul greutatii corporale, in combinatie cu exercitii fizice si o usoara dieta. Aceasta procedura nu este considerata o metoda alternativa operatiei bariatrice.

  Balonul Gastric

  Plasarea balonului gastric este o metoda de a scadea in greutate care are ca mecanism plasarea unui balon plin cu solutie salina in stomacul pacientului.

  Aceasta metoda ajuta la slabire, prin limitarea cantitatii de mancare si prin rapiditatea cu care se instaleaza senzatia de satietate.

  Gastric sleeve (reducerea stomacului)

  Aceasta metoda determina retragerea prin metode laparoscopice a pana la 80% din stomac, lasand pana la 20% din stomac de forma unei banane. Aceasta metoda proportioneaza o mica cantitate de mancare si senzatia de foame dispare, odata cu partea din stomac eliminata.

  Aceasta operatie se realizeaza laparoscopic si este cea mai apropiata metoda de fiziologia umana normal, avand cea mai scazuta rata de complicatii- sub rata de 1% a complicatiilor deatorate banalei operatii de apendicita.

  Bypass gastric

  Aceasta metoda prezinta garantia aportului mic de alimente si absorbtia redusa la nivel intestinal. Contrar dietelor populare, daca aportul de alimente si lichide nu se face disciplinat, ca in toate metodele, nu se poate reveni la cresterea in greutate. Aceasta metoda este ireversibila din punct de vedere al cresterii in greutate. Post operator, aceasta metoda promoveaza imbunatatirea starii de sanatate pe toate planurile, odata cu scaderea in greutate.

  Fiind o operatie mai ampla din punct de vedere chirurgical, rata complicatiilor este mai ridicata decat la alte metode, dar, cu ingrijirile medicale adecvate, in unitati medicale certificate, recuperearea poate fi una usoara.

  Gastric bypass diabetic

  Dereglarile si fluctuatiile in nivelul hormonilor asociati cu pofta de mancare ridicata- sau cu rezistenta tesuturilor la insulina- creste riscul de a dezvolta diabet: inabilitatea corpului de a produce sau raspunde la hormonul pancreatic insulina. Diabetul de tip 2 este tratabil si este caracterizat de rezistenta a testurilor pentru insulina produsa de pancreas.

  Chirurgia metabolica imbunatateste diabeul de tip 2 in 90% din cazuri. Efectele benefice sunt: reducerea semnificativa sau normalizarea nivelului glicemiei, reducerea dozelor terapeutice necesare sau chiar eliminarea tratamentului antidiabetic, dar si ameliorarea comorbiditatilor si preventia complicatiilor asociate diabetului.

  Fie ca vorbim despre pacienti care doresc sa scada in greutate, sau pacienti care doresc sa nu mai fie pacienti diabetic, la Axis Med tinem cont de importanta slabitului sanatos, ajungerea la o greutate normal si nu in ultimul rand, mentinerea greutatii normale pe termen lung.

  Vizam totodata si imbunatatirea starii de sanatate pe toate planurile, prin ameliorarea pana la vindecare a Diabetului de tip 2, a apneei in somn, a problemelor cardiace si a insuficientei venoase.

  Totul pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientului!